top of page

We weten intussen allemaal dat beweging een belangrijke rol inneemt in een gezonde levensstijl. Geregeld sporten helpt om overtollige kilo’s te verliezen en om ons ideale gewicht onder controle te houden. Dit geldt voor ieder van ons.
Als obesitaschirurg en sportarts is dr. Matheï zich al geruime tijd erg bewust van het belang van een gezond, duurzaam lichaamsgewicht. Hij organiseert daarom onder de deskundige begeleiding van kinesist Tom Cruysberghs de mogelijkheid om in kleine groepen te bewegen en samen met lotgenoten te sporten bij MeMopeer. Dit aanbod is zowel bedoeld voor patiënten die een vermageringsingreep ondergingen als voor mensen die zonder chirurgie een gezonder gewicht willen nastreven.
Het beweegtraject bij MeMopeer heeft als doel de eerst stappen naar een sportief leven te zetten. De focus zal liggen op conditietraining, krachttraining en stabiliteitsstraining. De beperkte omvang van de groepen maakt het mogelijk heel persoonlijk te werken, rekening houdend met ieders mogelijkheden en beperkingen. We hebben intussen de ervaring dat het groepsgevoel hierbij een extra stimulans en steun betekent.
Daarnaast leert de ervaring ons dat de combinatie van bewegen, gezonde voeding én psychologisch welzijn belangrijke factoren zijn in het ontwikkelen van een duurzaam gezond leven. Het beweegtrajcet wordt daarom ook altijd gecombineerd met een begeleiding door onze diëtiste en psycholoog. Op deze manier wordt de gewichtsproblematiek op verschillende niveau’s drastisch aangepakt.

Bij interesse mag u steeds contact opnemen via het contactformulier. We zullen je dan snel een mailtje sturen met de nodige informatie. 

bottom of page