top of page
Chirurgen in de operatiekamer
Kleine chirurgie... wat is dat?

Bepaalde chirurgische ingrepen vereisen geen algemene narcose maar kunnen door middel van een lokale verdoving worden uitgevoerd. Dit noemt men een kleine ingreep. 

Een chirurg die deze ingrepen uitvoert zal de kwaliteitsstandaarden die hij/zij hanteert bij de grote chirurgische ingrepen in het operatiekwartier ook bij deze ingrepen hanteren. 

Een mooi voorbeeld is de steriliteit die hiermee gepaard gaat. Voor een chirurg bestaat er niet zoiets als 'een beetje steriel' net zoals 'een beetje zwanger' ook niet bestaat. 

Het materiaal dat in de praktijk van Dr. Matheï wordt gebruikt is van hoge kwaliteit. Dit materiaal wordt mechanisch en ultrasoon gereinigd vooraleer het door middel van de autoclaaf (stoomsterilisatie) wordt gesteriliseerd. 

Daarnaast beschikt Dr. Matheï over een grote ervaring zowel wat betreft kleine als grote chirurgische ingrepen.

 

U kan in het centrum kleine chirurgie terecht voor de volgende ingrepen

  1. Behandeling van een ingegroeide teennagel

  2. Verwijderen van pigmentvlekken

  3. Verwijderen van (ouderdoms-) wratjes

  4. Verwijderen van vetbollen

  5. Verwijderen van talgklieren

  6. Verwijderen van vreemde voorwerpen (splinter, ...)

Indien u twijfelt of een letsel onder lokale verdoving kan weggenomen worden kan u steeds eerst op raadpleging komen zodat de chirurg dit kan evalueren. 

Afspraken voor een kleine ingreep kunnen gemaakt worden door een mailtje te sturen naar info@memopeer.com of te bellen naar 011/765407 (na 16 uur). 

IMG_7684.JPG
IMG_7677.JPG
IMG_7676.JPG
bottom of page